Youtube Marknadsföring

Youtube har de senaste åren tagit plats som den mest populära plattformen bland sociala medier. Många företag sneglar därför ditåt och vill gärna ägna sig åt Youtube marknadsföring för att nå ännu fler kunder. Men hur går marknadsföring på plattformen egentligen till? Det ska du få läsa mer om i texten som följer. Om du är företagare som vill optimera din marknadsföring blir det garanterat spännande läsning.

Hur börjar jag med Youtube Marknadsföring?

Det finns egentligen främst två primära sätt man kan använda sig av för att ägna sig åt Youtube marknadsföring. Det ena är att som företagare helt enkelt köpa annonsplats på Youtube. Detta går att göra på två sätt: Antingen köper du reklam från Youtube själva och syns på det sättet. Ett annat alternativ är att kontakta en känd profil på plattformen och föreslå ett samarbete.

Om du inte vill köpa en annonsplats för Youtube marknadsföring så kan du skapa en egen kanal för ditt företag och lägga upp dina egna filmer. Det ger dig möjlighet att skapa dina alldeles egna reklam- och informationsfilmer. Alla företagares dröm att så klart att just deras film ska bli viral. Om du bara är noga och lägger lite tanke bakom vad du lägger ut på Youtube kan den drömmen faktiskt bli sann.

Hur spelar jag in egen reklamfilm, vilka program ska jag använda?

Det är inte svårt att spela in en enkel reklamfilm för att lägga upp på Youtube. För att lyckas med din Youtube marknadsföring behöver du bara en kamera som fungerar bra, men det finns ingen anledning att skaffa någon av de dyraste modellerna. Viktigast är att du har bra ljud, det kommer att ge din film en känsla av kvalitet. Ljudet fixar du genom att köpa en extern mikrofon till din kamera. Många kameror tar i och för sig upp ljud, men ljudkvaliteten blir bättre med en extern mikrofon. När det är dags att klippa filmen finns många redigeringsprogram att använda sig av. Har du en Mac-dator finns iMovie redan installerat på datorn, för dig med PC finns Movie Maker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *